UPU SMURD

Începând cu anul 2012, UPU-SMURD care funcționează în cadrul spitalului nostru își desfășoară activitatea într-o nouă locație la parterul Spitalului Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș și este cea mai modernă unitate de primiri urgențe din țară, fiind dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație, care contribuie la efectuarea unui act medical de urgență de cea mai înaltă calitate. Totodată trebuie menționat că, prin includerea activităților specific SMURD în structura și activitatea curentă a UPU din cadrul spitalului nostru, aceasta a primit un caracter specific și un plus de competență, contribuind la complexitatea actului medical de urgență desfășurat în cadrul spitalului nostru.

Un alt aspect care trebuie menționat este că între Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “HOREA” al Județului Mureș există o permanent colaborare în desfășurarea activității de acordare a asistenței medicale de urgență la fața locului, de preluare a pacientului și de transport la UPU al spitalului, colaborarea dintre cele două instituții bazându-se pe protocoale și acorduri de colaborare.

Astfel, începând cu 16.12.2015 în structura UPU – SMURD a fost inclus Centrul Național de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă în Coordonarea Accidentelor cu Multiple Victime care a fost amenajat în cadrul clădirii unde a funcţionat anterior Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD Tg. Mureş.

Pagina de internet proprie se poate vizita aici.

 

Vizualizează categoriile cum dorești