ACTIVITATE MEDICALĂ

Secția Clinică Neurologie a fost înființatã în anul 1947, fiind condusã de-a lungul timpului de personalități de renume ale Neurologiei din România: Prof. Dr. Miskolczy Dezső, Prof. Dr. Doc. Liviu Popoviciu, Prof. Dr. Ion Pascu, Prof. Dr. Gáspár István, Medic primar Dr. Becuş Tiberiu. În prezent medic șef al secției este Conf. dr. Szatmári Szabolcs.

Secţia dispune de 9 saloane, totalizând un număr de 37 de paturi, 1 cameră de studii clinice, 1 sală de tratament şi 2 camere pentru medici, un cabinet pentru examinări Doppler respectiv electroencefalografie și un cabinet de fizioterapie -recuperare medicală.

Datorită profesionalismului nostru, implicării colectivului în satisfacerea nevoilor pacienţilor, precum și calitatea  serviciilor medicale prestate în cadrul secției, asistăm la o adresabilitate tot mai mare în rândul pacienţilor.

Secţia Clinică Neurologie II asigură servicii de sănătate pentru pacienţi internaţi prin registratura secţiei, internări care se fac pe bază de programare (telefon 303) sau internări de urgenţă. Secţiei se pot adresa pacienţii din judeţul Mureş dar şi din celelalte judeţe ale ţării, pe baza unui bilet de trimitere, a adeverinţei de asigurat şi a cardului de sănătate, respectându-se cadrul legal stabilit prin Legea 95/2006 a Reformei în sănătate (cetăţeni din ţările UE posesori de Eurocard, în regim de urgenţă).

Personalul medical al Secţiei Clinice Neurologie II are o vastă experienţă în diagnosticul şi tratamentul principalelor afecţiuni neurologice: bolile cerebro-vasculare (ischemice şi hemoragice), boala Parkinson şi alte tulburări de motilitate, epilepsia şi alte sindroame înrudite, demenţe şi alte afectiuni degenerative ale sistemului nervos central, patologia nervilor periferici, scleroza multiplă şi alte boli demielinizante, afecţiuni neurologice eredo-degenerative, procese neoplazice neurologice primare sau secundare.

La nivelul secţiei funcţionează comisiile speciale de neurologie pentru eliberarea şi aprobarea referatelor de justificare, în vederea eliberării medicamentelor (antiparkinsoniene, antidemenţiale, antiepileptice) care necesită acordul Casa de Asigurări de Sănătate Mureş.

În mod particular, Secţia Clinică Neurologie II este una din principalele centre naţionale în care, cu acordul Societăţii de Neurologie din România, în urma unei instruiri dedicate, sunt evaluaţi şi trataţi pacienţi cu boala Parkinson avansată, care necesită terapie asistată prin dispozitiv (tratament cu gel intestinal levodopa-carbidopa).