Activitatea medicală

Secția Clinică Gastroenterologie s-a înființat în anul 2008, prin profilul ei aparte completând serviciile oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș.
Secția asigură prin garda de gastroenterologie servicii de înaltă performanță în toate urgențele gastroenterologice, servicii endoscopice diagnostice și terapeutice 24 ore din 24, managementul hemoragiilor digestive superioare și inferioare, tratamentul de urgență al pancreatitelor acute, complicațiilor cirozei hepatice și numeroase alte urgențe medico-chirurgicale.
Secția Clinică Gastroenterologie este un centru de referință în diagnosticul și tratarea hepatitelor cronice și al cirozelor hepatice, fiind și locul unde se desfășoară programele naționale de diagnostic și tratament cu medicație antivirală în infecția virală B, C și delta. Tratamentul complicațiilor acute și cronice ale cirozelor hepatice este un alt domeniu în care secția are rezultate deosebite.
Diagnosticul și tratamentul bolilor inflamatorii intestinale este un alt punct de excelență a secției, care evaluează pacienții în vederea terapiilor biologice care se adresează acestor afecțiuni.
Diagnosticul și tratamentul leziunilor preneoplazice ale tubului digestiv prin screeningul endoscopic, polipectomii, este o activitate în care secția noastră are o vastă experiență. La fel, oferim servicii de înaltă performanță în diagnosticul și stadializarea neoplaziilor tubului digestiv, ficatului, pancreasului.