30.07.2014

 

Comunicat de presa

 

Trei noi proceduri de transplant pentru reconstructia ligamentului incrucisat

O echipa de medici din cadrul Clinicii de Ortopedie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, coordonata de prof. dr. Tiberiu BATAGA, au realizat ieri, 29 iulie 2014, 3 (trei) noi proceduri de transplant cu alogrefe pentru reconstructia ligamentului incrucisat anterior.

Fiecare interventie a durat aproximativ 25 de minute si a fost utilizata noua procedura Press-fit, o metoda moderna, care a presuspus implantarea unei alogrefe (o grefa preparata in banca de tesuturi, prelevata de la pacienti aflati in moarte cerebrala), care asigura o fixare biologica prin sistemele proprii ale organismului si nu mai este nevoie de alte sisteme de fixare.

Cei trei pacienti, cu varste cuprinse intre 23 si 35 de ani, sunt sportivi, iar in acest moment starea lor este una foarte buna si au inceput de azi programul de recuperare.

„Asa cum am spus, deja, in nenumarate randuri, avem personal medical foarte bine pregatit si asta se vede in performanta care se face in Clinica de Ortopedie. Din aprilie, de cand s-a facut primul transplant de os in Clinica de Ortopedie, am ajuns acum la 8. De altfel, Clinica de Ortopedie este unul din cele cinci centre nationale in care se face transplantul de os, celelalte fiind Bucuresti, Timisoara, Craiova si Iasi”, a declarat Dr. Claudiu PUIAC, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures.

Cele 8 transplanturi cu alogrefa au fost realizate cu spirijul  Bancii de Tesuturi Colentina, coordonata de Dr. Andrei NICA, care a prelevat si trimis grefa osoasa.

Procedurile de transplant sunt finantate prin programul national de transplant sectiunea Os-Tendon.

Biroul de presa