O femeie de 61 de ani a fost salvata pentru a patra oara de la moarte de medicii din Târgu-Mures. Acestia i-au refacut toracele si coastele dupa ce i-au îndepartat o tumora cât o minge. Operatia, rara si dificila, s-a încheiat cu succes.

Femeia mai suferise înainte înca doua operatii în zona toracelui din cauza sarcomului de perete toracic care a recidivat. Înainte de finalul anului 2013 situatia s-a agravat, iar decizia medicilor de a o opera a fost una extrem de dificila.

Operatia a presupus îndepartarea a patru coaste, scoaterea tumorii de peste un kilogram si refacerea coastelor si a peretelui toracal. Tumoarea afectase mai multi muschi din zona spatelui, coastele si lobul pulmonar inferior drept. Întreaga zona afectata a fost îndepartata.

Femeia de 61 de ani din Suceava recunoaste ca nu a respectat sfaturile medicilor si nu s-a prezentat periodic la control. Asa a ajuns sa aiba in zona spatelui o tumoare de marimea unei mingi de fotbal care ii provoca dureri groaznice.

Acum spune ca se simte bine si ca medicii i-au dat o noua speranta la viata. Ii sfatuieste pe toti cei care au astfel de probleme sa apeleze la medici de fiecare data cand este necesar. Si ceea ce este cel mai important, sa nu renunte la lupta pentru sanatate chiar daca au trecut de 60 de ani.

Sursa Antena1