Activitate medicală

Secția Clinică Chirurgie Generală II a fost înființată în anul 1996, iar în prezent dispune de 55 de paturi de chirurgie generală și 5 paturi de chirurgie vasculară. Echipa de medici și asiatente medicale asigură o paletă largă de tratamente și intervenții chirurgicale. Pe lângă operațiile uzuale (hernii, varice, colecistectomii laparoscopice), medicii noștri sunt antrenați pentru efectuarea unor intervenții laborioase în chirurgia digestivă (cancere de esofag, stomac, colon, rect etc.), chirurgia hepato-biliară (hepatectomii majore pentru cancer, chirurgia hipertensiunii portale), chirurgia endocrină (tiroidă, paratiroidă, glande suprarenale), chirurgia mamară și chirurgia bariatrică, chirurgie vasculară. Toată această vastă activitate practică este dublată de o intensă preocupare științifică materializată în lucrări științifice publicate în reviste de prestigiu și în participarea la conferințe și congrese naționale și internaționale

Dotările din cele 3 săli de operații permit efectuarea pe lângă operațiile clasice, a intervențiilor laparoscopice care asigură recuperarea mai rapidă a pacienților și evită inciziile mari, delabrante. De asemenea, pe lângă operațiile laparoscopice de bază (colcistectomie, apendicectomie), se efectuează și operații laparoscopice avansate (splenectomie, hernie, hernie hiatală, achalazia esofagului, operații de micșorare de stomac, operații pe tubul digestiv). Urmărirea postoperatorie este asigurată de personal înalt calificat, în condiții de curățenie și sterilitate maxime.

Rezultatele obținute permit includerea Secției Clinice Chirurgie Generală II în categoria centrelor de excelență în chirurgie. De asemenea în secție sunt pregătiți medici rezidenți în specialități chirurgicale. Din punct de vedere didactic, în Secția Clinică Chirurgie II se desfășoară lucrările practice pe materii chirurgicale ale studenților din anii III și IV precum și practica de vară a studenților.

Pe lângă chirurgia generală, atestatele de studii complementare ale clinicii noastre sunt: chirurgie laparoscopică, tehnici de bază și tehnici avansate, chirurgie oncologică, chirurgie hepato-bilio-pancreatică.