ACTIVITATEA DIDACTICĂ ȘI ȘTIINȚIFICĂ

Din cadrul Secției Clinice Hematologie colectivul medical este personal didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie Tg. Mureș, desfășurând activitate didactică în cadrul disciplinelor de Medicină de Familie și Semiologie Medicală.

               Pe lângă activitatea de pregătire a studenților se asigură pregătirea în rezidențiat a medicilor rezidenți de hematologie și de alte specialități.

În ultimii ani s-au editat mai multe cărți didactice apărute la Editura Juventus și Editura Mureș – Probleme de bază ale transplantului de celule stem hematopoietice în afecțiuni hematologice, 2007; Plasmocitoame,1998 – sub redacția Prof. Dr. Benedek Istvan.

Activitatea de cercetare științifică a personalului constă în numeroase lucrări științifice prezentate și publicate la numeroase Congrese Naționale și Internaționale, aparute în reviste medicale.

Medicii fac parte din numeroase societăți medicale: Societatea Europeană de Transplant (EBMT), Societatea Europeană de Hematologie (EHA), Societatea Europeană de Citometrie (ESCCA), Societatea Română de Transplant, Societatea Română de Hematologie și transfuziologie, Societatea Muzeului Ardelean – Secția Medicală.

Centrul de Transplant a organizate 4 Conferințe Naționale cu participare internatională:

3-4 Februarie 2007- Organizarea primei Conferințe Internaționale de Transplant de celule stem hematopoietice și din sângele de cordon ombilical din România,Tg. Mureș.

1-2 Februarie 2008 – Organizarea a celei de a II-a Conferințe Internaționale și Curs Intensiv: Stem cell Transplantation for Lymphoproliferative diseases, Tg. Mureș.

30 – 31 Ianuarie 2009 – Organizarea a celei de a III-a Conferințe Internaționale și Curs Intensiv: Stem cell Transplantation for myeloproliferative diseases, Tg. Mureș.

24-26 Mai 2010 – Organizarea locală a Cursului European de Transplant de Măduvă: ESH-EBMT 14th Training Course on Blood and Marrow Transplantation, ESH-EBMT, Tg. Mureș.

5-6 Mai  2012 – Organizarea a celei de a IV-a Conferințe Internaționale și Curs Intensiv: Treatment and Transplantation in Acute Leukemias in Adults and Children, Tg. Mureș.

Ca recunoaștere a activității Centrului de Transplant, în Iulie 2012, doamna Dr. Lazar Erzsebet a fost nominalizată ca Șef al Comisiei Outreach al Asociației Europene de Transplant de Măduvă.