Activitate didactică și științifică

Colectivul medical universitar din cadrul Secției Clinice Recuperare Cardiovasculară este implicat în activități didactice medicale, desfășurând activitate didactică în cadrul disciplinelor de Medicină de Familie, respectiv Medicină Internă III a Facultății de Medicinădin cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș. Pe lângă activitatea de pregătire a studenților se asigură pregătirea în rezidențiat și postuniversitară medicilor rezidenți de Medicină de Familie, Medicină Internă, Cardiologie.

Domeniile în care au fost organizate evenimente științifice de formare postuniversitară: tratamentul modern al hipertensiunii arteriale, curs internațional de hipertensiune pulmonară, curs de ecografie vasculară.

Activitatea de cercetare științifică a personalului secției este concluzionată prin lucrările științifice prezentate și publicate la congrese naționale și internaționale.

Apartenența colectivului medical universitar și al Ministerului Sănătății: Societatea Română de Cardiologie, Grupul de Lucru de Cardiologie Intervențională, Grupul de Lucru de Cardiologie Preventivă și Recuperare Cardiovasculară, Societatea Română de Hipertensiune, Societatea Europeană de Cardiologie (ESC), Asociația Europeană de Intervenții Percutane Cardiace (EAPCI), Societatea Europeană de Hipertensiune (ESH), Societatea Națională de Medicină de Familie (SNMF),  Societatea Europeană de Medicină de Familie (WONCA Europa), Societatea Maghiară de Cardiologie (MKT). De asemenea există o colaboratoare permanentă cu Asociația Română de Educație în Hipertensiune (ARE-HTA) sub egida Societății Române de Hipertensiune.