PROCEDURI SALI DE GIMNASTICA MEDICALA – SALA 4 SI 6

Salile de Gimastica Medicala – sala 4 si 6 (tel interior 372):

Kinetoterapia reprezinta metoda majora pe care se bazeaza recuperarea functionala a deficientelor aparatului neuro-locomotor. Ea este precedata si pregatita de alte tipuri de proceduri incluse in fizioterapie (electroterapie, magnetoterapie, termoterapie, laser, fototerapie, masajul terapeutic) si/sau medicatie cu rol: antialgic, decontracturant (pentru musculatura spastica sau contractata), vasodilatator si biotrofic, antiinflamator sau antiedematos.

Kinetoterapia are ca obiective: refacere a mobilitatii articulare, a fortei musculare, a coordonarii, controlului si echilibrului precum si recuperarea capacitatilor respiratorii si cardio-vasculare de sustinere a efortului. Alaturi de kinetoterapia de recuperare exista kinetoprofilaxia unor afectiuni ale aparatului locomotor (tulburarile de postura si aliniament ale corpului, unele deficite congenitale, sau secundare unor afectiuni), ale aparatului cardiovascular, respirator sau ale sistemului nervos.

Kinetoterapia dispune de mijloace proprii de tratament, care nu se regasesc in alte forme de terapie. Unele din rezultatele ei nu se pot obtine pe alte cai. Din aceste considerente, tratarea pacientilor prin kinetoterapie este foarte importanta!

Efectele kinetoterapiei se pot clasifica in patru categorii:

• efecte mecanice,
• efecte hidro-electrolitice,
• efecte metabolice,
• efecte energetice.