ACTIVITATE MEDICALA

CSM copii reuneste Ambulatoriul de Psihiatrie si Neurologie Pediatrica avand ca adributii:

–          depistarea activa si precoce a afectiunilor psihice si neurologice, in vederea instituirii terapiei sau internarii in serviciul spitalicesc (unde este cazul).

–          acordarea asistentei medicale primare  cazurilor care prezinta simptomatologie neurologica si / sau psihiatrica cu efectuarea examenului clinic, efectuarea investigatiilor paraclinice, stabilirea unui diagnostic si a planului de interventie complex, medicamentos si recuperator.

–          Dispensarizarea activa si asigurarea tratamentului de intretinere a bolnavilor cu afectiuni neurologice si psihice cronice.

–          Asigurarea unor investigatii paraclinice de profil: examinari EEG.

–          Examinari psihologice si interventie psiho-terapeutica individuala, familiala sau de grup, in cabinetul de psihologie.

–          Intervetie terapeutica de recuperare – tehnici de electro–fizio–terapie pentru pacientii cu afectiuni neurologice, cu deficit motor tranzitoriu sau sechelar.

–          Asigurarea consultatiilor inerclinice de neurologie si psihiatrie pediatrice pentru copii internati la Cl.Pediatrie1, Clinica Neonatologie, Cl.Chirurgie Infantila, Cl. Cardiologie Pediatrica si Cl.Chirurgie Cardiovasculara, UPU.

–          Initierea masurilor de psiho-igiena si psiho-profilaxie in colectivitatile de prescolari elevi, tineri si in familie prin actiuni specifice de educatie sanitara.

–          Atrenarea si indrumarea metodologica a retelei de baza – medici de familie, medici scolari, psihologi scolari, asistente medicale. etc, in probleme comune de promovare a sanatatii mentale.

–          Consultanta de specialitate penru copii asistati de DGASPC sau aflati in plasament in cadrul ONG in jud. Mures.

–          Participarea prin consultanta de specialitate la comisiile de expertiza in cazurile de adoptie sau cele cu implicatii medico-legale, participarea in comisiile de stabilire a gradului de handicap.

–          Consultatiile se fac pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, medicul specialist.

–          Consultatiile se fac cu programare la medicul dorit si cu numere de ordine de la fisier.