26.06.2023

Comunicat de presă

Prelevare multi-organ şi ţesut, în weekend, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

În cursul zilei de sâmbătă, 24 iunie 2023, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj, au prelevat ficatul, rinichii, os şi cornee de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 62 de ani, internată în Secţia Clinică ATI, în urma unui anevrism rupt.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, Spitalul pentru Urgenţe Oftalmologice Bucureşti pentru cornee şi de la Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pentru os.

Mulţumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni, precum şi echipelor de prelevare care au făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansă la o viaţă mai bună.

Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Biroul de presă