16.06.2023

Comunicat de presă

Prelevare multi-organ şi ţesut, astăzi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

În cursul dimineţii de azi, 16 iunie 2023, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj, au prelevat ficatul, rinichii, tendon şi cornee de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 51 de ani, internată în Secţia Clinică ATI.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar tendonul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, şi de la spitalele din Târgu Mureş pentru tendon şi cornee, făcând tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună.

Mulţumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni.

Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Biroul de presă