11.06.2014

Comunicat de presa

 

Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures

O echipa de medici, coordonata de dr. Radu Zamfir, au prelevat, in cursul acestei dupa-amiezi, rinichii si ficatul de la un donator aflat in moarte cerebrala la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Este vorba despre o femeie de 47 de ani.

Rinichii au fost dusi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

Pacienta a fost internata in data de 27.05.2014, cu diagnosticul ANEVRISM RUPT, HEMORAGIE CEREBRALA si a fost operata. In data de 10.06.2014 s-a instalat MOARTEA CEREBRALA, iar in urma discutiei cu apartinatorii, acestia si-au dat acordul pentru prelevarea de organe.

Prelevarea a inceput astazi la ora 14.00, terminandu-se in jurul orei 20.00, si a avut loc la Bloc Operator I al Clinicii de Chirurgie I.  Echipa de transplant coordonata de dr. Zamfir a fost formata din personal din cadrul SCJU, precum si medici de la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca si Institutul Clinic Fundeni Bucuresti.

 

Biroul de presa