20.06.2014

Comunicat de presa

Medicul Dan Mircea Farcas, medic primar cardiologie, doctor in stiinte medicale, Sef al Laboratorului de Explorari Functionale Neinvazive din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, este nominalizat la premiile Gala Medica 2014, categoria “Medicul Implicat” – Premiul „Dr. Alexandru Pesamosca”.

Gala Medica 2014, ajunsa la a VI-a editie, este un eveniment organizat de Colegiul Medicilor din Romania si aduce in lumina reflectoarelor oameni si organizatii care au un numitor comun: doresc sa schimbe ceva in sistem, doresc ca prin eforturile lor sa puna lucrurile in miscare.

Medicul implicat – premiul „Dr. Alexandru Pesamosca” la care este nominalizat Dr. Farcas, este o recunoastere a intregii activitati desfasurate pe langa profesia de baza si a implicarii in comunitate, prin actiuni de voluntariat, colaborarea cu asociatiile de pacienti.

Dr. Dan Mircea Farcas este medicul care se lupta cu boala Parkinson de peste 25 de ani si, nu doar ca ii face fata cu succes, dar reuseste sa isi faca si profesia si sa se implice in alte activitati sociale. A aflat ca are Parkinson inca din anul IV al studentiei. A absolvit Facultatea de Medicina din Targu Mures in 1992. S-a implicat in activitatea Asociatiei Antiparkinson, al carui vicepresedinte este. De asemenea, conduce Clubul Pacientilor cu Boala Parkinson Mures.

Juriul concursului alege dintre inscrieri si propuneri nominalizarile la fiecare categorie. Acestea sunt postate pe site-ul Galei (http://gala2014.cmr.ro), iar vizitorii isi pot exprima optiunile prin vot. La fiecare categorie vor exista doi castigatori. Unul va fi ales de juriu, iar al doilea de voturile publicului.

Biroul de presa