16.05.2014

Comunicat de presa

 Investitie de aproximativ 15 milioane de lei la Sectia de Obstetrica Ginecologie

Sectia de Obstetrica Ginecologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures a fost transformata radical, in urma unei investitii care se ridica la aproximativ 15 milioane de lei (cu TVA), fiind cea mai moderna unitate de acest tip din judet. 

Reabilitarea si modernizarea de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures face parte dintr-un program mai amplu derulat de Ministerul Sanatatii prin Banca Mondiala – Unitatea de Management a Proiectului APL II, si a demarat la sfarsitul lunii octombrie 2012.

In acest moment, Clinica de Obstetrica Ginecologie este functionala si ofera posibilitatea nasterii într-un climat decent, sigur si linistit. Astfel, toate saloanele sunt prevazute cu grupuri sanitare proprii, posibilitate de cazare în sistem „rooming in” – mama si copilul în aceeasi încapere, intercall prin care pacientele pot alerta medicii si asistentii.

Proiectul pentru etajul 9 corpul A a presupus lucrari ample de reabilitare, aici fiind amenajate 4 sali de nastere dotate cu grupuri sanitare proprii, un bloc operator ce cuprinde un salon preoperator,  o sala de operatii, un salon postoperator cu 4 paturi, banca de sange si camere pentru medici.

In blocul operator a fost montat un sistem video de ultima generatie care va transmite imagini din sala de operatii in sala de curs (aflata la etajul 10 corp A), oferind astfel posibilitatea medicilor de a preda studentilor in direct in timpul operatiilor. De asemenea, blocul operator este prevazut cu usi automate glisante. 

Etajul 10 a fost construit prin supraetajare, avand doua corpuri – A si B. In corpul A au fost amenajate 4 saloane septice cu cate 3 paturi, depozit sanitar, sala de mese, oficiu, o camera de tratament si camere pentru medici si asistente. De asemenea, aici se afla sala de curs care va fi dotata cu aparatura necesara pentru transmisii voce-date si va avea o capacitate de aproximativ 70 de locuri.

In corpul B se gasesc laboratoarele de genetica, o incapere pentru ecografii, o camera tehnica, precum si o biblioteca.

Pe hol s-au montat tablouri de alarmare pentru gaze medicale, iar in fiecare incapere se regasesc instalatii de semnalizare si detectie incendiu. De asemenea, spatiile reabilitate sunt dotata cu un sistem de sonorizare prin intermediul caruia se pot face diverse anunturi in interiorul sectiei.

Toate spatiile sunt prevazute cu un sistem TV comercial ce permite vizualizarea de catre paciente a programelor medicale sau de divertisment.

Lucrarile au fost realizate de SC VICTOR CONSTRUCT SRL Botosani.

 

Biroul de presa