Suspendare program de vizită

Având în vedere situația epidemiologică determinată de creșterea numărului de cazuri de infecții respiratorii acute și gripă din ultima perioadă și conform  Ordinului MS nr. 3670 /2022 privind stabilirea programului de vizite în unitățile sanitare Articol 1 aliniat 5,

Vă comunicăm că începând cu data de 10.01.2023, programul de vizită al pacienților internați în secțiile SCJU Tg. Mureș se suspendă temporar.

  • Prin suspendarea programului de vizită al aparținătorilor, medicul curant/ medicul de gardă/personalul desemnat are obligația de a asigura informarea zilnică a aparținătorilor despre starea și evoluția pacientului, cu respectarea drepturilor pacientului;
  • În cazul pacienților în stare terminală, aparținătorii au dreptul de a vizita pacientul cu acordul prealabil al medicului curant/medic de gardă și al medicului șef de secție/compartiment conform unui orar stabilit de comun acord (telefonic) și sub supravegherea personalului medico-sanitar. În această situație vizitatorii au obligația de a purta echipamentul de protecție (asigurat de către unitatea sanitară) și de a respecta instrucțiunile personalului unității sanitare privind măsurile de prevenire a transmiterii infecțiilor.
  • Orarul de vizită și numele pacienților terminali care au primit acordul medicului curant/de gardă și medicului șef de secție/compartiment, trebuie comunicat de către asistentul medical desemnat de medicul curant/gardă – personalului de pază de la poarta de acces a spitalului pentru a asigura accesul aparținătorilor în aceste situații.
  • Măsurile dispuse se pot schimba și/sau completa, în funcție de contextul epidemiologic de la nivel național/local și de reglementările emise prin noile ordine/hotărâri.