Prima prelevare de plămâni din Transilvania la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

Mai multe echipe de medici au prelevat, în cursul acestei nopţi rinichii, ficatul şi plămânii de la un donator aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş. Este vorba despre un femeie de 56 de ani, internată în Secţia Clinică ATI.

După obţinerea acordului pentru prelevare de plămâni, o echipă formată din trei medici de la Klinikum der Universität München, Germania, au venit la Tîrgu Mureş pentru a preleva plămânii. Este a treia prelevare de plămâni din România, după Spitalul Floreasca şi Spitalul Universitar Bucureşti.

Astfel, plămânii au fost duşi la München, Gemania, rinichii au fost duşi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

Prelevarea s-a făcut la Blocul Operator din cadrul Clinicii Chirurgie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar echipele de prelevare au fost formate din medici şi personal medical auxiliar din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, Klinikum der Universität München.

 

O echipă formată din medici şi asistente din cadrul Secţiei Clinice ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş s-au ocupat de pregătirea şi menţinerea donatorului, o acţiune extrem de importantă realizată înaintea oricărei prelevări.

Biroul de presă