Prima intervenţie neurochirurgicală endoscopică realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

La sfârşitul săptămânii trecute, o echipă multidisciplinară incluzând neurochirurgi şi medici specialişti ORL au realizat prima intervenţie neurochirurgicală endoscopică transnazală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru o tumoră malignă nazosfenoidală.

Intervenţia coordonată de Dr. Adrian BĂLAŞA, Şeful Secţiei Neurochirurgie, şi Prof. Dr. MUHLFAY Gheorghe, şeful Secţiei Clinice ORL, a fost realizată în cadrul Blocului operator al Secţiei Neurochirurgie, unui bărbat de 62 de ani.
Prin acest tratament chirurgical modern minim invaziv tumora a fost rezecată în întregime.
Astfel de intervenţii sunt realizate numai în echipă multidisciplinară, formată din neurochirurgi şi medici specialişti ORL, fiind necesară o dotare cu tehnologie performantă constând în endoscop, sistem de neuronavigaţie, sistem de monitorizare intraoperatorie continuă.
Tehnica propriu zisă se realizează printr-o intervenţie minim invazivă transnazală fără cicatrici cutanate, iar conectarea la sistemul de neuronavigaţie şi endoscop asigură vizibilitatea şi deplina siguranţă a procedurii şi a pacientului.
Pacientul a fost deja externat, fiind în stare clinică foarte bună. Imaginea postoperatorie a evidenţiat rezecţia în întregime a tumorii, fără niciun prejudiciu funcţional pentru pacient.

Biroul de presă