07.06.2022

Comunicat de presă

Prelevare multi-organ şi ţesut, astăzi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, de la un pacient de 13 ani

În cursul zilei de azi, 07 iunie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, os-tendon şi cornee de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un copil de 13 ani, internat în Secţia Clinică ATI cu accident vascular cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul şi tendonul au fost trimise la Banca de ţesut Colentina.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale: Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de Dr. Guenadiy Vatachki, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Andrei Tomuţa, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os şi ţesut, a fost coordonată de Dr. Andrei Nica.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, formată din: Dr. Dalia Truţă, Dr. Nyiri Emese, Dr. Oana Coman, Dr. Alexandra Gheorghe, As. Andrei Burghelea, As. Dorin Boca şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea – au făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună.

Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Prelevarea de organe realizată în cursul zilei de astazi este a opta (8) din anul 2022, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Biroul de presă