01.03.2023

Comunicat de presă

Intervenţie de revizie a artroplastiei totale de şold cu reconstrucţie cu grefă osoasă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Prof. Dr. Tiberiu BĂŢAGĂ, au realizat, în cursul zilei de ieri, 28 februarie 2023, o intervenţie chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de şold stâng cu plastia-reconstrucţia acetabulului stâng cu grefă osoasă, unui pacient de 55 de ani.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 2 ore şi jumătate şi a constat în înlăturarea componentelor protetice degradate de la nivelul acetabulului stâng, reconstrucţia acetabulului stâng cu grefă osoasă şi fixarea componentelor endoprotetice de revizie.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Prof. Dr. Tiberiu BĂŢAGĂ, medic primar ortopedie şi traumatologie, As. Univ. Dr. Pal FODOR, medic primar ortopedie şi traumatologie, Sef Lucrări Dr. Raluca FODOR medic primar ATI, Dr. Virgiliu CERNIT, Dr. Denis PASC, Dr. Daniel DACHER, medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie, Dr. Ion CAUŞ, medic rezident ATI, As. Raveca TAMAS, As. Sabina SZENTANAI – asistenţi instrumentari, As. Elvira SUCIACHI – asistent anestezie, infirmier Adrian BUNA.

Grefa osoasă necesară pentru intervenţia chirurgicală provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei NICA.

Intervenţia de astări este a doua realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2023.

În anul 2022, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, au fost realizate 8 intervenţii de transplant osos.

Biroul de presă