14.10.2022

Comunicat de presă

Intervenţie de osteoplastie humerus stâng cu alogrefă osoasă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Dr. Remus OPRIŞ, medic primar Ortopedie şi Traumatologie, au realizat, în cursul zilei de 12 octombrie 2022, cura chirurgicală a pseudoartrozei a treimii distale cu medie a humerusului stâng operat şi osteoplastia humerusului stâng cu alogrefă osoasă, unui pacient de 51 de ani.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 4 ore şi a constat în înlăturarea materialeului de osteosinteză degradat de la nivelul humerusului stâng, reconstrucţia axului rotaţional şi a lungimii humerusului stâng, cu două plăci anatomice şi şuruburi bicorticale şi osteoplastia humerusului stâng (umplerea defectului/golului cu grefă osoasă).

Starea şi evoluţia pacientului este una bună.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Dr. Remus OPRIŞ, medic primar ortopedie şi traumatologie, Dr. Ioan NEMEŞ, medic primar ATI, Dr. Virgiliu CERNIT, Dr. Silviu GORBATOVSCHI, Dr. Loredana CONŢIU, medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie, Dr. Oana BRANEA, medic rezident ATI.

Grefa osoasă necesară pentru intervenţia chirurgicală provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei NICA.

Intervenţia de ieri este a parta realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2022.

Biroul de presă