Modificări privind accesul aparținătorilor pentru vizitarea pacienților

Având în vedere situația epidemiologică locală determinată de creșterea numărului de cazuri de infecții respiratorii acute compatibile cu gripa, în conformitate cu  Ordinul MS nr. 3670 /2022 privind stabilirea programului de vizite în unitățile sanitare Articol 1 aliniat 5 – care prevede ,,programul de vizită la nivelul unității sanitare poate fi suspendat de manager în situațiile de risc epidemiologic, prevăzute  la art. 6 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, republicată, cu modificările și completările ulterioare’’,
vă comunicăm că începând cu data de 05.01.2023, accesul aparținătorilor pentru vizitarea pacienților internați în secțiile SCJU Tg. Mureș se va desfășura astfel:

  • Orar de acces:

Secții cu paturi cu excepția ATI
–  luni – vineri – între orele: 15,00 – 17,00
–  sâmbăta și duminica – între orele: 15,00 – 18,00

Secția /compartimente ATI
– de luni până duminică – între orele: 10,00 – 20,00

 * Vizita va dura maxim 30 de minute pe secțiile cu paturi, și 10 minute în ATI

  • La intrarea pe secție se va face triajul epidemiologic al vizitatorilor, nefiind permis accesul celor care prezintă semne clinice de infecții acute. Se va conduce o evidență într-un registru unde se va consemna numele aparținătorului, numele pacientului pe care îl vizitează, data și ora de acces.
  • Accesul aparținătorilor în secție se va face cu echipament de protecție asigurat de către secție/spital; vizitatorii vor respecta instrucțiunile privind măsurile de prevenire a infecțiilor.
  • La internare se alocă fiecărui pacient un cod unic care este numărul

Codul unic precum și informațiile: secția unde este internat, numărul salonului, etajul, numele medicului curant,  numărul de telefon de contact pentru furnizarea de informații vor fi comunicate aparținătorilor astfel:

  • de către UPU în cazul internărilor de urgență
  • de către secții în cazul pacienților internați prin programare
  • de către Registratura spitalului în cazurile în care nu au primit codul la internare

Aparținătorii vor fi informați, după confirmarea codului unic, despre starea de sănătate a pacienților de către secții (telefonic sau la prezentarea acestora).