GRAȚIE GENEROZITĂȚII UNEI FAMILII, O NOUĂ VIAȚĂ SE OFERĂ ALTOR OAMENI

Datorită generozității unei familii, a unui gest de altruism absolut, astăzi, 31.10.2021 a fost realizată o prelevare multiorgan în cadrul Secției clinice ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, de la o pacientă aflată în moarte cerebrală. Familia acesteia a acceptat să doneze organele altor oameni care se luptă să supraviețuiească. Niciun gest de mulțumire nu este suficient pentru a alina suferința familiei, datorată grelei încercări, dar recunoștința noastră și aprecierea gestului le purtăm donatorului și întregii familii. Ne exprimăm sincerele condoleanțe și le mulțumim încă o dată pentru faptul că s-au gândit la alți pacienți aflați în suferință pentru a le oferi o nouă șansă.

 

Apreciem, de asemenea, efortul personalului medical împlicat în declararea morții cerebrale formată din dr. Morariu Mihai, KDP, medic primar ATI, asistent medical Boca Dorin coordonator transplant și dr. Pitea Oana coordonator regional Mureș care au participat din partea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Dr. Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant, împreună cu echipa medicală de la Institutul Clinic Fundeni au prelevat ficatul, iar dr. Tomuță Andrei împreună cu echipa medicală de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca au prelevat rinichii.

MANAGER,

Cernat Mariana

 

Șef serviciu SMCSS
Purtător de cuvânt
Pantea Ana Voichița