08.02.2022

Comunicat de presă

Autorizaţia de construire a Centrului de arşi a fost emisă

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a obţinut Autorizaţia de construire pentru Clădirea Centrului de Arşi, un document prin care suntem practic cu un pas mai aproape de un moment pe care toată comunitatea din judeţul Mureş îl aşteaptă.

Clădirea Centrului de arși va avea regim de înălțime S+P+4E+Etaj tehnic şi va include centrul de mari arși cu 15 paturi, blocul operator cu 25 de săli de operație, secția clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi, spații conexe (Sterilizare, Unitate de transfuzii sanguine, morgă, centru de formare, spații tehnice, spații administrative și logistice etc.), relocare Heliport. Pe lângă edificarea noii clădiri, investiția mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului și reorganizarea circuitelor medicale ale secțiilor de mai sus.

Menţionăm că, pentru Reorganizarea fluxurilor medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în vederea conectării cu noul Centru de Arşi, Primăria Municipiului Târgu Mureş a eliberat Autorizaţia de Construire, în luna noiembrie.

De asemenea, în luna decembrie 2021, urmare a solicitării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, terenul aferent imobilului situat în Târgu Mureş, strada Gheorghe Marinescu nr. 50, a trecut în administrarea unităţii sanitare, conform Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş.

Finanțarea obiectivului de investiții “Construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului”, se va realiza din Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar – îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar, valoarea investiției fiind de peste 295 de milioane de lei.

Biroul de presă