14.06.2022

Comunicat de presă

A zecea prelevare de organe, în acest weekend, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

În acest weekend, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat rinichii şi os-tendon de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, internată în Secţia Clinică ATI după un stop cardiac resuscitat acasă, dar cu patologii asociate serioase.

Rinichii prelevaţi au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar osul şi tendonul au mers la Banca de ţesut Colentina.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de către echipa de prelevare a Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, coordonată de Dr. Dan Pop, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os şi tendon, a fost coordonată de Dr. Andrei Nica.

Echipele medicale de prelevare adresează mulţumiri Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mureş pentru promptitudinea şi sprijinul real acordat la fiecare solicitare.

De asemenea, mulţumiri sunt adresate şi echipelor medicale din Secţia Clinică ATI care se ocupă de aceşti pacienţi în timpul gărzilor, precum şi medicilor rezidenţi care participă la fiecare prelevare de os-tendon: Dr. Ionuţ Teodoriu, Dr. Fodor Pal, Dr. Vergiliu Cernit, Dr. Alexandru Mazur, Dr. Loredana Conţiu, Dr. Denis Pasc, Dr. Laszlo Orsolya.

Biroul de presă