Activitatea medicală

Secția Clinică Reumatologie funcționează la etajul IV al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, având în componență 55 de paturi și ca profil de activitate investigațiile și tratamentul bolilor reumatice, atât în forma de internare continuă, cât și spitalizări de zi.

În cadrul secției se realizează: evaluarea stării clinice a pacienților, stabilirea diagnosticului, îngrijirea și tratamentul. Astfel, se efectuează investigații clinice, biologice, radiologice imagistice, consulturi interdisciplinare, tratamente medicale și de balneofiziokinetoterapie, secția dispunând și de cabinete pentru tratamente de electroterapie, kinetoterapie, masaj, ecografie musculoscheletală și videocapilaroscopie.

Patologia acoperită include boli inflamatorii autoimune ale țesutului conjunctiv: poliartrită reumatoidă, lupus eritematos, dermatopolimiozita, sclerodermia, vasculite sistemice, boala mixtă a țesutului conjunctiv, spondilita anchilozantă; osteoporoza, fibromialgia, artropatii microcristaliniene, boli degenerative ale sistemului osteoarticular.                                                                                                                                                              

     În cadrul secției se efectuează și studii de cercetare clinice în boli reumatice faza II, III, IV        (poliartrita reumatoidă, lupus eritematos sistemic, spondilita anchilozantă, spondilartropatia, artropatia psoriazică, artroza). De asemenea, se realizează și tratamentul pacienților cuprinși în programele de sănătate naționale -PNS- tratamentul pacienților cu scleroză sistemică și ulcere digitale evolutive P6.16 (din cadrul Programului Național de tratament pentru boli rare).

       Pentru consultații  de specialitate și monitorizarea unor pacienți cu afecțiuni cronice dispunem de un cabinet în Ambulatoriul integrat, aflat la etajul I, cam. 4020.