ACTIVITATE DIDACTICĂ ȘI STIINTIFICĂ

Secția Clinică Neurologie I este un important centru de pregătire postuniversitară unde sub îndrumarea atentă a colectivului clinicii, viitorii medici neurologi sunt inițiați în tainele acestei specialitati, fiind implicată în activități de învățământ, activitate științifică și de cercetare.

Colectivul medical al secției, sub îndrumarea Prof. Dr. Rodica Ioana Bălașa, a publicat 4 monografii, 3 cursuri de neurologie, peste 190 de lucrări științifice, medicul șef al secției fiind director de grant de cercetare la 4 granturi și coordonator de rezidențiat în specialitatea neurologie.

De asemenea, în cadrul secției se desfașoară peste 15 studii clinice internaționale sub egida celor mai reputați savanți neurologi din plan internațional.

Activitatea didactică cuprinde formarea studenţilor de la Facultății de Medicină Generală, Medicină Dentară, Kinetoterapie si Recuperare fizicală, Asistență Medicală, de Moașe, anual, aproximativ 280 de studenți fac stagii clinice si audiază cursurile de neurologie susținute de membrii secției clinice. Pe lânga activitatea de pregătire a studenților, se asigură pregătirea postuniversitară a un număr de 30 de medici rezidenți neurologi și de alte specialități.

Personalul din cadrul Secției Clinică Neurologie I face parte din următoarele organizații medicale: Societatea Română de Neurologie, Academia Europeană de Neurologie și Academia Americană de Neurologie.