Activitate Medicală

Secția Clinică Chirurgie Generală I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș a luat ființă în anul 1996 fiind și în prezent continuatoarea tradiției chirurgicale de performanță în centrul universitar târgumureșean.

Secția clinică dispune de 90 de paturi (73 chirurgie generală, 12 alocate compartimentului de chirurgie vasculară periferică și 5 paturi destinate chirurgiei toracice de urgență). Activitatea secției se desfășoară în regim de urgență și electiv, pacienții fiind în general cazuri complexe (politraume, afecțiuni oncologice, patologie vasculară periferică și toracică care necesită un tratament performant, afecțiuni endocrinologice și metabolice, complicații postoperatorii din alte servicii).

Tratamentul pacienților și îngrijirea acestora sunt asigurate de către un personal performant (13 medici primari, 1 medic specialist, 27 de rezidenți, 36 asistenți medicali, 1 registratoare, 10 infirmiere, 6 îngrijitoare de curățenie, 3 brancardieri). În blocul operator activează 16 asistente instrumentare, 11 infirmiere și 2 îngrijitoare de curățenie, iar în ambulatorul integrat 1 asistentă medicală.

Activitatea secției se desfășoară în 3 planuri (diagnosdtic, terapeutic și științific), cadrele universitare și medicii având și atribuții didactice (activități cu studenții, rezidenții, educația medicală continuă a cadrelor medii).

Performanțele chirurgicale de la nivelul secției clinice sunt dublate de cele privind ordinea și curățenia, ambientul placut și profesionalismul fiind primordiale pentru buna activitate.