Activitatea medicală

Secția Clinică Medicină Internă III funcționează în Tg. Mureș, str. Revoluției, nr. 33-35, într-o clădire pavilionară, atestată documentar din anul 1812. De-a lungul anilor, în principal prin donații, au urmat o serie de reconstrucții, ornamentări și dotări de interioare.

În prezent, secția a ajuns la o activitate de vârf, asistând pacienți din întreaga țara.

Structura secției este mereu actualizată, fiind în concordanță cu nevoile comunității deservite, având în prezent un compartiment de medicină internă cu 45 paturi și un compartiment de cardiologie cu 20 paturi. Adresabilitatea pacienților este în continuă creștere, în cadrul secției fiind internați bolnavi din toate județele țării, concretizată în 2172 spitalizări continue și 1640 spitalizări de zi.

Din punctul de vedere al serviciilor medicale se asigură explorarea, diagnosticarea și tratarea unei patologii vaste: punct de laborator propriu, serviciu de radiologie, ecografie generală, cardiacă și vasculară, laborator de endoscopie digestivă superioară și inferioară, laborator de explorări funcționale neinvazive.

În secție își desfășoară activitatea medici primari și specialiști în specialitățile medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, nefrologie, toți având competențe în explorări ultrasonografice, gastroenterologice, etc.

Patologia predominantă pe care o investigăm și tratăm este cea cardiovasculară, urgențe cardiovasculare, dar și digestivă, renală, pulmonară și vasculară periferică.

Explorările efectuate în sectie într-un an calendaristic sunt următoarele:

  • Ecografii abdominale – 1845
  • Ecografii renale – 1835
  • Ecografii carotide – 450
  • Ecocardiografii – 2009
  • Doppler arterial și venos periferic – 500
  • Teste de efort – 426
  • Endoscopii digestive superioare și inferioare – 460.